Autor: Beta

Novi Sad
30.11.2021.
16:40
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su rebalans pokrajinskog budžeta, na osnovu čega će budžet za 2021. godinu biti uvećan za 800 miliona dinara.
  • NSCitizen

    01.12.2021 09:50
    Šta je Skupština APV?
    Ovu vašu informaciju treba dopuniti i jednom vrlo bitnom stvari a to je da je Skupština APV na ovoj sednici donela i odluku o prenošenju dela svojih nadležnosti iz oblasti zdravstva na Vladu AP Vojvodine.Znači Skupština Vojvodine razvlašćuje samu sebe u nadležnostima koje su joj poverene Statutom APV.U prevodu najviše zakonodavno telo u Vojvodini nezakonito i protivustavno i protivno Statutu prenosi deo svojih nadležnosti ( u ovom slučaju zdravstva a neki drugi put će odlučiti da prenese i neka druga prava)na Vladu Vojvodine kao izvršnu vlast.Ovo je klasičan primer kršenja Ustava i Statuta Vojvodine.Po toj logici Skupština može preneti na Vladu sva ovlašćenja i to je onda kraj i ono malo demokratije.Jer čemu bi onda služila Skupština i izbori za narodne predstavnike kada Skupština može Vladi da poveri bilo koju nadležnost.To bi bio uvod u diktaturu.Pozivam pre svega pravnu struku ali i ljude od ugleda kao i opozicione stranke (naravno one koje nisu u sprezi sa vlašću) da reaguju.Treba pokrenuti postupke pred Ustavnim sudom za ocenu Ustavnosti i zakonitosti ovakvih odluka i obavestiti međunarodne institucije o ovom "demokratskom"potezu režima u Srbiji.A sve to je urađeno kako bi se lakše i brže proguralo dodatnih 800 miliona dinara za nastavak radova na Kamenici 3.Kako je uopšte došlo do toga da su potrebna toliko velika dodatna ulaganja.Odgovor znaju svi oni koji se ugrađuju u ovaj posao na direktan ili indirektan način.Ovo je svakako i pitanje za uspavano tužilaštvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna